Un accident casnic a avut urmări dureroase pentru doi soţi din satul Cordău, comuna Sânmartin, cei doi ajungând în stare gravă, duminică, la Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar apoi, din cauza arsurilor, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Femeia în vârstă de 44 ani şi bărbatul de 49 ani au fost transportaţi cu o ambulanţă, după o manevră greşită în bucătărie, în urma căreia au suferit o intoxicaţie cu fum, dar mai ales arsuri.

Nu sunt clare împrejurările producerii accidentului. Potrivit surselor BIHOREANULUI, femeia era în bucătăria casei şi prăjea ceva într-o tigaie, iar la sfârşit a pus apă peste uleiul încins, ceea ce a generat, brusc, o flacără puternică. Deoarece femeia a fost arsă la nivelul feţei şi pe mână, soţul ar fi încercat s-o ajute, dar neinspirat, expunându-se şi el flăcării, astfel că a fost necesară intervenţia de urgenţă a medicilor. Localnicii din sat povestesc, însă, că accidentul s-ar fi petrecut din cauza unei friteuze, în care fuseseră lăsate pulpe la prăjit. Cei doi soți ar fi plecat la biserică, iar când s-au întors și-au găsit casa plină de fum, iar pe fondul panicii, soțul ar fi aruncat din instinct apă peste friteuză.

"Pacienta are arsuri de gradul II A / II B (n.r. - cele mai uşoare sunt de gradul I, cele mai grave de gradul III) pe 10% din suprafaţa corpului, pe faţă, gât şi pe antebraţul mâinii drepte. A trebuit întubată şi s-a decis inducerea comei, ca să nu simtă durerea", a declarat BIHOREANULUI, luni, directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Lucia Daina.

Soţul femeiii, în vârstă de 49 ani, a suferit şi el arsuri de gradul IIA pe 7% din suprafaţa corpului, pe gât şi la mâna dreaptă. Şi acesta a fost întubat după internare.

Ambii pacienţi sunt izolaţi la ATI, bărbatul fiind extubat în cursul după-amiezii de luni, dar femeia respiră în continuare cu ajutorul aparatelor şi este tot în comă indusă.

Potrivit medicilor, cei doi au avut noroc că arsurile nu le-au afectat şi căile respiratorii, iar prognosticul este, în cazul amândurora, pozitiv.