Stare de alertă, săptămâna trecută, în oraşul indian Mumbai, după ce câinii vagabonzi au devenit, peste noapte, albaştri. Autorităţile şi diverse ONG-uri au depistat rapid şi cauza: o deversare de substanţe toxice în râul ce străbate oraşul. Ecologiştii cer acum pedepsirea aspră a vinovaţilor.

Potrivit ziare.com, cainii au fost vazuti langa una dintre zonele industriale ale orasului. Mumbai este cel mai populat din India (cu 21,3 milioane de locuitori) si al noualea la nivel mondial, iar aici sunt sute de fabrici, inclusiv unele de vopsele.

De altfel, se pare ca cel putin una dintre acestea a deversat in raul Kasadi vopsea, fara a o trata intai, pentru a nu fi atat de nociva mediului inconjurator. In acest rau, spun activistii pentru drepturile animalelor, cainii intra adesea, cautand mancare, si ies cu blana albastra, scrie ziare.com.

Cel putin un caine si-a pierdut vederea complet din cauza vopselei. Fabrica in cauza a fost notificata si, in decurs de 15 zile, trebuie sa rezolve aceasta problema, in caz contrar urmand sa fie inchisa.

Ca o solutie de moment, au fost puse garduri in zonele pe unde cainii obisnuiau sa coboare in rau.

Ziare.com mai scrie ca patrupedele au fost consultate si li s-au luat probe de sange si, cu exceptia celui care si-a pierdut vederea, par sanatoase la prima vedere. Nu se stie insa daca organele lor interne nu au avut de suferit.