Lizzie Velasquez este studentă a Universităţii de Stat din Texas şi suferă de o maladie rară, numita Neonatal Progeroid Syndrome (NPS). În toată lumea, au fost descoperite doar trei cazuri. Sindromul cauzează îmbătrânirea prematură, pierderea grăsimii corporale şi degenerarea ţesuturilor.

Aşa se face că la 21 de ani, americanca cântăreşte numai 27 de kilograme, în condiţiile în care mănâncă din 15 în 15 minute în fiecare zi, mese care cumulate ating chiar şi 8.000 de calorii.

"Mănânc porţii mici de chipsuri, dulciuri, ciocolată, pizza, pui, tort, gogoşi, îngheţată, tăieţei sau tarte toată ziua, aşa că mă supără foarte tare când oamenii mă numesc anorexică", spune Lizzie, care are 1,58 metri înălţime.

Lizzie s-a născut prematur şi cântărea numai 1 kilogram şi 190 de grame. Doctorii au fost uimiţi că fata a supravieţuit. "Am fost nevoiţi să-i cumpărăm haine de păpuşă de la magazinul de jucării pentru că hainele de copii erau prea mari pentru ea", a spus mama fetei.

Iniţial, doctorii nu au putut stabili un diagnostic şi i-au avertizat pe părinţi că este posibil ca fetiţa lor să nu poată merge, vorbi sau avea o viaţă normală. În ciuda prognozelor pesimiste, creierul, oasele şi organele interne ale tinerei s-au dezvoltat normal. Numai în greutate nu a reuşit să ia.

Americanca s-a născut cu ambii ochi căprui, însă, dintr-o dată, unul dintre aceştia şi-a schimbat culoarea în albastru. Medicii au descoperit apoi că Lizzie nu mai vedea cu ochiul respectiv.

Pentru că are un sistem imunitar foarte slăbit, tânăra a fost internată în repetate rânduri în spital. La 16 ani a fost pe punctul de a muri de la o simplă apendicită, iar la 19 a suferit o transfuzie majoră de sânge pentru că celulele roşii nu se multiplicau normal, acest lucru provocându-i o anemie puternică.

Lizzie nu ia medicamente. În schimb, ia vitamine şi fier ca să îşi păstreze sănătatea. Iar, dacă va avea copii, este posibil să le transmită şi acestora teribila maladie.