Circulaţia prin faţa Tribunalului Bihor a fost dată peste cap marţi, în jurul prânzului, după ce şoferul unei dubiţe cu număr de Bucureşti care cel mai probabil aproviziona magazinele din zonă şi-a găsit să parcheze taman într-o zonă unde şoseaua este mult îngustată. Cum era şi logic, alte maşini n-au mai avut loc să treacă.

Omul a ignorat atât indicatorul care arată că oprirea este interzisă (amplasat când a început modernizarea palatului de justiţie), cât şi bolovanul pus de muncitori tocmai pentru a evita asemenea incidente.

"Acolo era pusă o piatră mare pentru ca tot boul să vadă că nu e voie să parchezi, deoarece nu mai încape nici o maşină pe stradă. Însă domnul şofer a împins piatra şi s-a parcat, încă şi cu dubă, obligându-i pe ceilalţi şoferi să stea pe loc sau să ocolească prin parc, unde, logic, nu au ce cauta maşini" a declarat BIHOREANULUI şoferul unui camion care avea treabă în zonă.

Circulaţia în zonă a fost blocată cel puţin 15 minute. Pentru că nu aveau cum să ajungă în partea cealaltă, şoferii care au trecut prin zonă şi-au făcut loc pe aleile parcului, printre flori, şi printre copiii şi bătrânii care se relaxau pe bănci. Evident, pe toată durata incidentului, nici un poliţist nu a fost prezent la faţa locului.

Mihai Mateaş