După ce trei şoferi care aprovizionau magazinele din Piaţa Unirii au distrus gazonul proaspăt pus în scuaruri, Primăria ia măsuri ferme: pune în piaţă camere de supraveghere şi poliţişti.

"Ne dorim ca spaţiul verde amenajat în Piaţa Unirii să poată fi folosit de către orădeni, dar circulaţia cu autovehiculele pe gazon nu este permisă. Vom monta în perioada următoare camere de supraveghere şi vom avea un punct de poliţie fix, iar dacă astfel de acte de vandalism vor continua, luăm în considerare inclusiv împrejmuirea gazonului cu un gărduleţ", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Primărie.

Totodată, şoferii vinovaţi de vandalism au fost amendaţi. Doi dintre ei, care au călcat gazonul vinerea trecută, au încasat câte o amendă de 500 lei pentru intrarea pe spaţiul verde şi distrugerea acestuia şi una complementară pentru distrugere în valoare de 240 de lei. Cel de-al treilea, care a intrat sâmbătă cu maşina pe gazon, a luat o amendă de 1.000 de lei, iar pentru staţionarea neregulamentară a autoturismului încă 210 lei.

Potrivit reprezentanţilor firmei Gardener, care au amenajat scuarurile din Piaţa Unirii, valoarea pagubei este de 250 lei, fără TVA şi fără manoperă.

"Imediat ce timpul va permite vom reface zona distrusă de aceşti cetăţeni. Momentan, pământul este îmbibat cu apă şi nu putem lucra. Va trebui să înlocuim 15 mp de gazon rulou deteriorat şi să înlocuim câteva elemente ale sistemului de irigare, care a fost şi el afectat", a spus şi Noemi Staharoczky, administrator Gardener.

Citeşte şi articolul: "Au distrus gazonul! Piaţa Unirii a fost vandalizată încă înainte de a fi reabilitată integral (FOTO)"