Un minor de 16 ani, bănuit că ar fi fost complice la un furt, a primit o bătaie serioasă de la oamenii legii, care au realizat abia apoi acesta era nevinovat.

Albert Arhire se afla la magazin să cumpere pâine când s-a trezit luat pe sus de forţele de ordine, încătuşat şi dus la secţia de poliţie. "M-au bătut doi jandarmi şi trei poliţişti. Unul îmi dădea cu palmele peste faţă şi a venit un jandarm şi mi-a dat cu piciorul în gură. Mi-a curs sânge şi atunci mi-a dat drumul la mâini", a spus Albert Arhire.

După ce l-au bătut, poliţiştii au aflat de la autorul furtului că minorul nu a fost implicat în incident. Ei i-au aplicat acelaşi tratament şi hoţului. Mai mult, acesta a mai rămas şi fără banii din buzunar. "M-au luat la bătaie ca să recunosc. Mi-au luat banii. Am avut un milion de lei pe care i-au luat poliţiştii. Şi-au cumpărat mâncare şi băutură de acei bani. Pe mine m-au ţinut afară legat şi ei erau înăuntru şi mâncau", a declarat autorul furtului, Claudiu Roşca.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui neagă acuzaţiile primite. "La postul de poliţie Stănileşti nu au fost exercitate violenţe asupra minorului, nu s-a impus folosirea de mijloace de imobilizare a acestuia", a percizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.