Ce rol are pădurea pe planetă, care sunt arborii care cresc în păduri, ce fructe fac și cum putem proteja pădurile, toate aceste informații le-au aflat, vineri, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, de la profesorii lor și de la un specialist în silvicultură.

Întâlnirea, intitulată „Din inima pădurii”, a avut loc în cadrul proiectului „Grădina copiilor speciali”, derulat de CSEI nr. 1 Oradea și prin care elevii acestei unități de învățământ descoperă noțiuni de ecologie. Profesoara de educație specială Szerak Ramona, profesoara Paula Balint, coordonatoarea proiectului, și directoarea adjunctă Carmen Ilisie au fost gazdele evenimentului, iar invitat a fost inginerul silvic Mircea Faur, de la Direcția Silvică Oradea.

„Elevii au fost întâmpinați într-un decor de pădure, cu sunete specifice naturii, în fundal. Prof. Szerak Ramona le-a adresat elevilor câteva întrebări despre însemnătatea termenului ”pădure”, prezentându-le elemente din natură: frunze, conuri, ghinde, scoarță etc., pe care elevii au avut ocazia să le observe și să le simtă”, se arată într-un comunicat transmis de CSEI nr. 1.

Faur le-a dat apoi copiilor și profesorilor informații despre importanța pădurilor, funcțiile acestora, arborii din păduri și fructele lor, structura unui arbore, principalele pericole care amenință pădurea, motive pentru a proteja pădurea și curiozități despre diferite aspecte ale pădurii.

În final, după ce au cântat un cântec potrivit („În pădurea cu alune”), copiii cu cerințe educative speciale și-au testat cunoștințele acumulate într-un joc, iar cei mai ageri dintre ei au primit, în dar, jucării de pluș care reprezintă animalele din pădure.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!