Ajunsă la a cincea ediţie, campania caritabilă "Ouăle Gigant", desfăşurată de Lotus Center, în parteneriat cu Spitalul Judeţean şi cu fundaţia Pro Valoare, strânge bani pentru inimi. Mai exact, pentru dotarea cu echipamente a saloanelor din Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Oradea, de care oricare dintre noi ar putea ajunge să aibă nevoie. 

Firme sau instituţii ca Benvenuti, Graziela Models, Dumexim şi Proiect Bihor, Herald Com Impex, Teatrul Regina Maria ori ATP Exodus au confecţionat, pe propria cheltuială, ouă gigant, din mătăsuri, lemn, plastic sau flori, iar joi, de la ora 14, în sala 6 a Cinema Palace, ele vor fi scoase la licitaţie, sumele strânse fiind donate exclusiv pentru centru. Şi cei care nu doresc achiziţia unui ou gigant, dar vor să ajute, sunt invitaţi să doneze.

E important de ştiut că şi aceia care nu doresc achiziţia unui ou gigant, dar vor să ajute, sunt invitaţi să doneze. Orice ajuto e binevenit!

Realizat printr-un proiect transfrontalier de aproximativ 2 milioane de euro, Centrul euroregional "Viva anima" va fi inaugurat pe 1 mai, la Spitalul Judeţean. În cadrul proiectului, mai multe spaţii din spital au fost reabilitate şi dotate cu aparatură de specialitate, inclusiv un angiograf, ceea ce va fi de un ajutor enorm pentru comunitate. Totuşi, sunt aparate care nu sunt "acoperite" de banii europeni, pentru care conducerea spitalului cere ajutor!

"Ne dorim ca un număr cât mai mare de orădeni să contribuie la dotarea acestui centru cardio-vascular. Vrem să le oferim orădenilor posibilitatea să nu mai meargă în alte părţi să se trateze şi e nevoie de spriiinul comuntăţii! Avem nevoie, între altele, de aparatură pentru circulaţie extracorporală, proteze vasculare şi valvulare, care vor fi în sala de operaţie şi care costă foarte mult. O proteză de genul acesta, numai 10 centimetri, costă 2.500 de lei", afirmă managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

Pentru dotarea completă a centrului este nevoie de sute de mii de lei, astfel că faceţi şi dumneavoastră un gest! Dacă nu pentru sănătate atunci pentru ce?