Tribunalul Bihor a suspendat săptămâna trecută regulamentul de funcţionare a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Deşi măsura o fi avut ca scop blocarea eutanasierilor până la judecarea procesului pe fond, efectul este invers.

În vidul normativ care a urmat, juriştii Administraţiei Domeniului Public, instituţia ce gestionează adăpostul, au început să caute vechile acte normative pentru a acoperi legal funcţionarea serviciului.

Numai că regulamentul de acum 13 ani e chiar mai dur decât cel blocat de instanţă la dorinţa iubitorilor de câini. Pe vremea fostului RAPAS câinii erau adunaţi în ţarcuri separate în funcţie de ziua în care au fost ridicaţi de pe străzi, iar după 7 zile ţarcul era golit prin... eutanasiere!

Aşa că vechea măsură îi vine ca o mănuşă conducerii municipalităţii, cu atât mai mult cu cât în ultima lună numărul maidanezilor a crescut considerabil. Dacă până acum câinii comunitari apăreau mai mult prin cartierele mărginaşe, acum bântuie şi prin centru, iar ca dovadă, lunea trecută unul făcea anticameră la intrarea principală a Primăriei.

Dacă nu ca să intre, măcar să îi facă în ciudă primarului Bolojan...