Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor, a anunţat marţi că organizaţia din care face parte se va înfiinţa ca formaţiune politică prin preluarea Partidului Agrarian. "Pot să spun că Mişcarea Verzilor a devenit partid. Azi am depus actele la Tribunalul Bucureşti", a afirmat Vuşcan, înainte însă ca instanţa bucureşteană să se fi pronunţat în această chestiune.

Deşi în luna septembrie a anului trecut au început strângerea de semnături la nivel naţional, reprezentanţii Mişcării Verzilor nu au reuşit să ajungă la 25.000, minimum necesar înscrierii în registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucureşti. "Am strâns în jur de 12-13.000 de semnături, dintre care 5.000 doar în Bihor. Ne-am oprit, pentru că procesul este îndelungat. Chiar dacă reuşeam să le strângem, pentru că până la urmă tot le adunam, puteam păţi ce a păţit Dan Diaconescu, să fie anulate şi să fim eliminaţi din cursa pentru alegerile din 2012", a declarat Horea Vuşcan.

Reprezentanţii Mişcării Verzilor cred că au ales varianta cea mai bună. "Am găsit un alt partid înfiinţat, dar fără activitate, îl preluăm, îi schimbăm statutul, doctrina şi conducerea", a explicat Vuşcan."Am luat legătura cu cei de la Partidul Agrarienilor şi s-a stabilit să schimbăm numele în Mişcarea Verzilor Democrat Agrarieni. S-a ales conducerea, cu doi preşedinţi, Remus Cernea şi Claudiu Crăciun. Mă bucur să spun că în Biroul Executiv Central sunt doi vicepreşedinţi din Oradea, eu şi Cezar Marotti, iar în Biroul Permanent Naţional este şi Raul Derecichei", a mai spus Vuşcan.

Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe în privinţa validării noului partid în termen de o lună şi jumătate. "Dorim să ne orientăm către învăţământ şi agricultură ecologică, şi să aducem politicile verzi şi în România. Ne pregătim pentru alegerile locale şi parlamentare din 2012", a mai anunţat Vuşcan.