Elena Udrea se întoarce după gratii, după ce judecătorii Înaltei Curţi au aprobat solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute". 

Potrivit Digi24.ro, măsura a fost luată de acelaşi judecător care hotărâse înlocuirea arestului preventiv în dosarul Microsoft cu măsura arestului la domiciliu.  Hotărârea este executorie, iar Elena Udrea, care în prezent este arestată la domiciliu, va fi dusă în arestul Capitalei.

Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore.

Udrea a fost audiată, în cursul zilei de miercuri, de judecătorii instanţei supreme, unde şi-a făcut apariţia înainte de ora 8.

În faţa judecătorilor, fosta blondă de la Cotroceni a stat aproximativ o oră, a spus că a vorbit despre situaţia sa şi a plecat cu ochii în lacrimi. Aceasta a recunoscut că îi este greu, dar a precizat că niciodată nu va face declaraţii mincinoase. Ea a mai spus că ştia că Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL, dar nu a ştiut despre ce sume e vorba. "De ce vă prefaceţi că nu ştiţi cum se finanţează campaniile electorale?" i-a întrebat ea pe jurnalişti. "Întrebaţi-i şi pe domnii Iohannis şi Ponta", a sugerat deputatul. 

Pe de altă parte, ea a spus că "după ce stai trei luni în arest, probabil că şi caracterele mai puternice se înmoaie şi oamenii care de regulă nu ar face asta, ajung să mintă şi să spună ce vor anchetatorii să iasă". 

"Sunt mândră de ceea ce am realizat ca ministru. Îmi pare rău că azi aceste lucruri sunt puse sub semnul întrebării din cauza... unora care n-au reuşit să înţeleagă rolul lor într-un minister, nici care a fost...