Pentru a treia oară în 2022 și a opta oară în Oradea, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România își deschide porțile.

Între 11 și 15 mai, bihorenii vor avea ocazia să viziteze și să cumpere cărți de la standurile celor 45 de participanți, printre care figurează cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de jocuri educative și muzică.

Printr-un comunicat de presă transmis duminică, organizatorii anunță că oferta târgului cuprinde mii de titluri, din domenii extrem de variate, printre care, la loc de cinste se vor afla cele mai recente apariții de pe piața editorială națională. De asemenea, vor avea loc lansări, prezentări de carte și întâlniri cu scriitori, urmate de sesiuni de autografe.

Unul din volumele care vor fi lansate în cadrul târgului este „Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii” (editura Ratio et Revelatio), semnat de actrița Teatrului Regina Maria Oradea, Mirela Niță Lupu. Evenimentul este programat pentru ziua de 13 mai, de la ora 17.

Totodată, la târg se vor ține ateliere de artă plastică dedicate copiilor și organizate în colaborare cu Asociația Pro Bambini Oradea, dar și „o expoziție de pictură, cu lucrări aparținând unui foarte tânăr artist orădean, premiat la competiții internaționale cu acest profil”, după cum anunță același comunicat.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10 și 21, iar accesul publicului este gratuit.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, partener tradițional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în Piața Unirii se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro, alături de standurile participanților care au optat exclusiv pentru această variantă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!