Înființat în anul 2000, ca afacere locală specializată în asistenţa medicală de tip ambulatoriu (policlinic) şi de laborator, Centrul Medical Bioinvest întâmpină împlinirea a aproape două decenii de existenţă cu un nou produs - cardul de pacient.

Cardul este oferit pacienților care accesează servicii de laborator în cuantum de minimum 100 lei, precum și celor care au fost pacienții laboratorului Bioinvest de cel puțin două ori în ultimul an. Utilizând cardul, pacienţii beneficiază de o reducere de 10% la analizele de laborator, precum şi posibilitatea de a beneficia de promoţii lunare.

Diversitate şi precizie

Având deviza „Din respect pentru oameni”, Centrul Medical Bioinvest oferă, prin cei peste 40 de medici specialişti cu bună reputaţie, servicii în specialităţile medicale cele mai diverse: alergologie, cardiologie, chirurgie, ortopedie(inclusiv pediatrică), chirurgie vasculară, dermatologie, diabetologie şi nutriţie, ecografie, endocrinologie, gastroenterologie, interne, homeopatie, medicină tradiţională chineză, neurochirurgie, neurologie, nefrologie, oftalmologie, ORL, pediatrie, pneumologie, proctologie, psihiatrie, reumatologie, urologie, terapie Bowen.

Laboratorul Centrului Medical Bioinvest este dotat cu analizatoare de ultimă generație, coordonate printr-un braț robotic, care elimină în totalitate eroarea umană prin citirea automată a codurilor de bare inscripționate pe probele pacienților.

„Analizatoarele sunt verificate în fiecare zi, respectându-se cu strictețe protocoalele de control intern și calibrare, pentru ca rezultatele să fie de înaltă precizie. Dacă se constată depăşirea unor valori patologice limită, analiza se repetă fără ca pacientul să mai achite contravaloarea repetării ei. În cazul în care se obțin rezultate patologice critice, personalul din laborator contactează pacientul sau medicul trimiţător, astfel încât aceştia să cunoască faptul că starea de sănătate a pacientului este pusă în pericol. În acest fel se asigură premisele pentru un diagnostic fidel”, explică medicul șef de laborator al Centrului Medical Bioinvest, dr. Ecaterina Texe.

Servicii complete

Rezultatele pot fi accesate de către pacienți online pe site-ul clinicii, pe baza de ID și parolă, sau pot fi transmise prin e-mail, scutindu-i pe pacienți de un drum în plus.

De asemenea, pe buletinul de analize medicale se menţionează inclusiv antecedentul. „Există o rubrică, o coloană, pe care sunt trecute şi rezultatele investigaţiilor anterioare, astfel încât pacientul şi medicul să poată face o comparaţie. În felul acesta, pacientul nu mai are grija păstrării unor documente şi se previne efectul eventualei pierderi a acestora”, spune responsabilul de comunicare al Centrului Medical Bioinvest, Vlad Şurlea.

Un alt atu este faptul că recoltarea probelor biologice se poate face pe tot parcursul programului de lucru, începând cu ora 7 dimineața până la ora 19.

Asistenții medicali au la dispoziție un vizualizator de vene, pentru a facilita prelevarea probelor de sânge de la pacienţii cu vene dificile, precum persoanele vârstnice și copiii de vârste foarte mici.

La fel, copiii au la dispoziţie în clinică un loc de joacă special amenajat, unde pot rămâne să se joace până când părinții intră în cabinetele medicilor sau până când li se recoltează probe pentru analizele de laborator.

Acoperire mare

Serviciile Centrului Medical Bioinvest sunt uşor accesibile atât pentru persoanele asigurate (în sistemul public de sănătate-CNAS sau asigurări private de sănătate), cât și în sistem privat, cu plata directă a pacienților. Există contract cu Casa de Asigurări atât pentru laborator cât și pentru ambulatorul de specialitate.

Accesibilitatea este mare şi ţinând seama de acoperirea geografică: în Oradea funcţionează două puncte de lucru, în Piaţa Creangă (strada Roman Ciorogariu nr. 62, în dreptul staţiei Petrom), şi în cartierul Nufărul, peste drum de Bisericuţă (strada Ialomiţei nr. 1).

De asemenea, Bioinvest este prezent în serviciul pacienţilor şi în Salonta, vizavi de Hotel Slavia (strada 1 Decembrie nr. 6), în Marghita, vizavi de Spitalul Dr. Pop Mircea (strada Independenţei nr. 2), precum şi în Aleşd, pe strada Plopilor nr. 2.

În Oradea, Centrul Medical Bioinvest funcţionează zilnic între orele 7.00 - 19.30 de lunea până vinerea, iar sâmbăta între orele 8.00 - 12.00.

Cardul de pacient oferit de Bioinvest poate fi solicitat la oricare dintre punctele de lucru din judeţul Bihor.