Odată cu reducerea TVA-ului la pâine la 9%, Guvernul intenţionează să impună restricţii la comercializarea produselor de panificaţie, scrie b1tv.ro. Potrivit aceleiaşi surse, pâinea va fi vândută doar în magazine care vor avea locuri special amenajate nu şi la chioşcuri.

De asemenea, potrivit portalului stirileprotv.ro, în urma înăspririi condiţiilor de comercializare a produselor de panificaţie acestea ar urma să fie scoate din circa 75.000 de unităţi la nivel naţional. Motivaţiile noilor reglementări sunt legate în primul rând de igienă şi în al doilea rând de combaterea evaziunii fiscale.

Spaţiul dedicat "raionului de panificaţie" din fiecare magazin va avea o suprafaţa diferită în funcţie de dimensiunile magazinului. Cel mai mic va avea in jur de 1,2 metri, iar cel mai mare poate ajunge şi la 10 metri. Vânzătorii vor folosi mănuşa de fiecare dată când vor lua un produs de la raft pentru a-l oferi clienţilor, iar pentru a incasa banii vor fi obligaţi să aibă o casă de marcat dedicată exclusiv produselor de panificaţie.

"Ştim că se lucrează intens la acest proiect care va impune comercializarea pâinii doar în magazine specializate sau în raioane specializate. Acum, pâinea se vinde şi la chioşcuri, şi la tonete, şi la tarabă, şi la metrou, direct din navetă, peste tot, în condiţii igienico-sanitare precare şi a sosit momentul să intrăm în normalitate", a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase.