Pentru că tot mai mulţi patroni de săli de sport se plâng că nu găsesc instructori de fitness acreditaţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a decis să ia măsuri.

"Agenţii economici care gestionează săli de sport ne-au comunicat că e cerere foarte mare pentru aceşti antrenori personali, ale căror servicii sunt scumpe tocmai pentru că instructorii sunt greu de găsit", a declarat pentru BIHOREANUL directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Drept urmare, AJOFM Bihor va da startul, pe 12 octombrie, la primul curs pentru antrenori de fitness, dedicat şomerilor. Bihorenii fără loc de muncă înscrişi în baza de date a Agenţiei vor putea face acest curs gratuit, iar la final vor primi un certificat care le va atesta competenţa. Profesorii cursului vor fi instructori acreditaţi.

AJOFM Bihor are deja 12 şomeri înscrişi la acest curs, dar încă mai acceptă cereri. Printre cei înscrişi se numără şi un bihorean în vârstă de 57 de ani, în prezent şomer. În schimb, majoritatea cursanţilor sunt absolvenţi de liceu sau de facultate din acest an, care îşi caută un loc de muncă.

"Chiar în aceste zile se încheie şi cursul de maseuri, şi acesta organizat pentru întâia oară de instituţia noastră, şi vrem să organizăm din nou cursul de fotograf, pe care l-am avut în premieră anul trecut şi a avut succes. Încurajăm aceste cursuri pentru că meseriile de maseur, instructor fitness şi fotograf se pot practica pe cont propriu. Aşadar, persoanele fără loc de muncă pot deveni propriii lor angajatori", a mai spus Békési.

În luna octombrie, AJOFM Bihor mai face înscrieri pentru cursuri de lucrător în comerţ, ospătar, îngrijitor bătrâni la domiciliu, agent de vânzări, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, stivuitorist şi inspector resurse umane.