Dacă în urmă cu două săptămâni, în prima zi în care adăpostul de câini funcţiona sub administrarea municipalităţii, circa 150 de orădeni luau cu asalt adăpostul pentru a adopta un patruped, iar până la urmă au plecat nemulţumiţi acasă, deoarece încă nu se puteau face adopţii, sâmbătă, în prima zi în care adopţiile s-au putut realiza, prin adăpost a suflat vântul.

"Doar 7 câini au fost adoptaţi", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, administratorul adăpostului, Florentin Anton.

Altfel spus, prea puţini dintre orădenii care s-au arătat dornici să ducă acasă un câine fără stăpân au şi făcut-o. De asemenea, niciun orădean n-a adoptat "la distanţă" un câine, adică n-a încheiat un act conform căruia e dispus să plătească pentru îngrijirea unui câine care să rămână la adăpost.

Taxa de adopţie a unui câine este de 70 de lei, reprezentând cheltuielile cu sterilizarea şi tratarea câinelui. Pentru maidanezii care au fost sterilizaţi deja pe cheltuiala organizaţiei SOS Dogs adopţia se poate face gratuit.

În ceea ce priveşte modalitatea de adopţie cu păstrarea câinelui în adăpost, taxa lunară, reprezentând costurile cu hrana animalului, se ridică la 80 de lei.

În prezent, în adăpost sunt în jur de 160 de căţei. Adopţiile se pot face sâmbăta, între orele 10 şi 14.