Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a premiat, miercuri seară, într-o gală desfăşurată în sala festivă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", performerii anului 2013.

Pe baza rezultatelor obţinute de sportivii bihoreni de-a lungul acestui an au fost întocmite trei clasamente, pentru probele individuale la sporturi neolimpice, pentru probele individuale la sporturi olimpice şi pentru jocurile sportive de la sporturile olimpice.

Pe lângă acestea au fost premiaţi şi colaboratorii, oficialităţile oraşului şi judeţului, dar şi două personalităţi pentru întreaga activitate sportivă.

La secţiunea "individual - sporturi neolimpice", Cătălin Alexandru Topai (CS Tae-Kyon Oradea) şi Andreea Ganea (CS King Do Oradea), au primit premii speciale, în timp ce pe primul loc s-a clasat Marius Sebastian Ilaş (CSU Oradea), de la karate kyokushin, campion european la seniori - 80 kg, la Lucerna, campion european la open seniori, la Oradea, şi ocupant al poziţiei a V-a la Campionatele Mondiale de seniori - 80 kg, de la Vilnius.

Pe locul II la această categorie s-au situat Iulian Surlă şi Aurelian Fleisz (CSM Oradea), la judo kata, iar pe poziţia a III-a, Viviana Chirilă (CSU Oradea), de la karate kyokushin.

La secţiune "individual - sporturi olimpice", laureaţi au fost Luca Mihai Kunszabo (LPS CSS Oradea - JC Liberty), de la judo, şi Francesca Pop (CSU Oradea), de la tir sportiv.

Pe locul III la această secţiune s-a clasat atleta Dorina Korozsi (CS Crişul), pe locul II, judoka Ioana Matei (CSM Liberty Oradea), iar pe primul loc şi sportiva anului în judeţul Bihor a fost desemnată o altă judoka, Larisa Florian (LPS CSS Bihorul - Liberty Oradea), (foto, a doua din stânga) campioană europeană de tineret, medaliată cu aur la cupele europene de juniori de la Paks şi Berlin, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de juniori U21 de la Ljubljana şi la Campionatul European de juniori U21 de la Sarajevo. De asemenea, ea a fost ocupanta locului III la Grand Prix-ul de la Jeju, din Coreea de Sud, şi campioană naţională de juniori U21, individual şi pe echipe.

La secţiunea "jocuri sportive - sporturi olimpice", pe locul IV s-a clasat în 2013 echipa feminină de baschet junioare II de la CN "Mihai Eminescu", pe locul III, echipa de polo pe apă juniori I a clubului Crişul Oradea, pe poziţia a II-a, echipa de baschet masculin CSM Oradea, situată pe locul III în Liga Naţională de seniori, iar pe primul loc şi cea mai bună echipă a judeţului în 2013, formaţia de polo pe apă CSM Digi Oradea, campioană naţională de seniori.

Premii speciale, pentru întreaga activitate, au primit profesorul Dragoş Oprea, cu o activitate prodigioasă dedicată baschetului, începută în anul 1967, şi Sift Layos, antrenor de tenis de masă, care chiar în ziua galei şi-a aniversat ziua de naştere.

Printre oficialităţile prezente s-au numărat colonelul Petru Lung, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, prof. univ. dr. Marcela Prada, prorector a Universităţii de Stat Oradea, Florin Birta, preşedinte CSM Oradea, Ionel Bungău, directorul CS Crişul, Dan Matei, director LPS CSS Bihorul, Iacob Hanţiu, preşedinte CSU Oradea, Alexandru Ilieş, decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, sau Călin Hoţupan, inspectorul pe probleme de sport din cadrul Inspectoratului Şcolar al judeţului Bihor.