Angajaţii Direcţiei Silvice Bihor au anunţat, miercuri, că au finalizat lucrările de împădurire pe care şi le-au propus în această primăvară.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, au fost împădurite 101,34 hectare de terenuri din fondul forestier de stat, unde s-au folosit peste 500.000 de puieţi forestieri. În fondul forestier privat, administrat de DS Bihor, s-au împădurit 66 de hectare, cu 330.000 de puieţi.

De asemenea, pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori, silvicii au făcut completări pe o suprafaţă de 36,65 ha, unde au plantat peste 180.000 de puieţi. În total, silvicii au folosit peste un milion de puieţi forestieri, din 18 specii diferite.

"Din regenerările artificiale realizate în această primăvară de către DS Bihor în fondul forestier administrat, peste 122 ha de împăduriri au fost realizate în suprafeţele afectate de doborâturile şi rupturile de vânt din toamna anului 2017. Dintre acestea, 83 ha sunt în pădurile proprietatea publică a statului, iar 39 ha în păduri proprietatea unităţilor administrativ teritoriale aflate în administrarea Direcţiei Silvice Bihor", se arată în comunicatul instituţiei.

Pe lângă cele 167 de hectare împădurite, alte 388 de hectare de terenuri din fondul forestier bihorean au fost regenerate natural.