Administraţia Bazinală a Apelor Crişuri (ABA) şi Direcţia Apelor Gyula au semnat pe 5 iulie, în oraşul din Ungaria, un Acord de Parteneriat pentru proiectul "Dezvoltarea complexă cu rol de apărare împotriva inundaţiilor".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ABA, proiectul presupune realizarea unui sistem de apărare împotriva inundaţiilor pe Crişul Negru, iar documentaţia completă a fost depusă în cea de-a doua etapă a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

"Prin implementarea proiectului se urmăreşte realizarea unui minicentru de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Crişul Negru în zona localităţii Zerind, din judeţul Arad, precum şi reconstrucţia mirei hidrometrice şi a consolidării de mal de la Zerind", a declarat directorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

Prin acordul de parteneriat semnat la Gyula s-au stabilit regulile şi procedurile de implementare a proiectului, în cazul în care acesta va fi câştigat, dar şi responsabilităţile reciproce ale partenerilor în ceea ce priveşte managementul administrativ şi financiar al proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 2.072.522 de euro, din care partea română ar beneficia de 1.002.290 de euro. Din acest total, 2% reprezintă contribuţia de cofinanţare a Administraţiei Bazinale Ape Crişuri.