Ordonanţa de Guvern 15/2010 privind reorganizarea la nivelul instituţiilor centrale presupune reînfiinţarea Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret prin comasarea Direcţiilor pentru Tineret şi Direcţiilor de Sport din fiecare judeţ.

Ordonanţa a intrat în vigoare în 25 iulie şi a fost emisă cu scopul de a micşora cheltuielile nejustificate şi de a tăia din personal, ministrul Daniel Funeriu estimând reducerea a 570 de posturi la nivelul întregii ţări.

Pentru ocuparea funcţiei de director al viitoarei instituţii va fi organizat un concurs. În ceea ce-l priveşte pe Sorin Buhaş, directorul Direcţiei pentru Sport, acesta a declarat că va candida cu siguranţă. "Este normal să se organizeze un concurs. Mă voi prezenta la acesta", a declarat pentru BIHOREANUL. Sorin Buhaş crede că Ordonanţa dată de Guvern este "un lucru bun": "Nu era normal ca la nivel de judeţ să funcţioneze două deconcentrate ale aceleiaşi autorităţi".

Pe de altă parte, Marius Chipurici, repus începând cu 1 iunie în funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Bihor printr-o sentinţă executorie a Curţii de Apel Oradea, nu ştie dacă va mai candida pentru funcţia de director. "Nu m-am hotărât încă dacă voi merge la concurs sau nu. Mă voi consulta cu un jurist, deoarece sunt încă în proces cu Ministerul Educaţiei", a declarat Chipurici BIHOREANULUI. Directorul DJT a fost destituit din funcţie în 2009 printr-un ordin al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ritzi.

În ceea ce priveşte măsura luată de Guvern, Chipurici spune că va fi una benefică. "Este logic şi normal ceea ce face Guvernul. Prin această Ordonanţă se vor crea premisele unei economii la buget. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii Direcţiei de Tineret din Bihor sper să nu se ajungă să fie reduşi", a afirmat Marius Chipurici.

În prezent, Direcţia pentru Sport are doar şase angajaţi, în timp ce Direcţia pentru Tineret are 29 de salariaţi.

Comasarea propriu-zisă va fi pusă în aplicare după ce se vor adopta hotărârile de Guvern privind reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi adoptarea organigramei de funcţionare a noilor instituţii.

Direcţiile Judeţene de Sport şi Tineret au funcţionat în cadrul aceleiaşi instituţii până în 2003, când s-a desfiinţat fostul Minister al Tineretului şi Sportului.