Potrivit unui memoriu transmis presei locale, mai mulţi angajaţi ai AJPS Bihor susţin că demiterea este o ”răzbunare personală”, izvorâtă din faptul că angajaţii AJPS Bihor nu au fost de acord cu numirea Simonei Vesa în funcţia de director coordonator al intituţiei, ”ca urmare a unui management defectuos şi conducere dictatorială". "Domnişoara Vesa a mai fost director la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Bihor, de unde provine majoritatea personalului AJPS Bihor, unde, deşi era o instituţie de protecţie socială, domnişoara Vesa, membru PDL, a instaurat un climat de muncă în teroare şi conflictual cu aproape toţi angajaţii", se arată în memoriul acestora.

Directoarea este acuzată că, de când a fost numită, pe 14 decembrie, şi-ar fi hărţuit angajaţii, astfel că aceştia au făcut o serie de memorii şi petiţii către preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, prefectul Gavrilă Ghilea, şi chiar către conducerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale şi către Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici. "Urmare a acestor memorii şi petiţii, domnişoara Vesa, fără a ţine seama de niciun criteriu profesional, a luat decizia concedierii a 6 angajaţi, pe motiv că pregătirea lor profesională nu mai corespunde noii organigrame, fără însă a le prezenta angajaţilor documentul invocat. Angajaţii AJPS Bihor sunt nemulţumiţi de deciziile domnişoarei Vesa, care, deşi ocupă o fucţie publică, într-o instituţie publică, se comportă ca într-un SRL particular", au mai reclamat angajaţii.

Vesa este acuzată şi că nu s-a consultat cu angajaţii înainte de a-i demite, aşa cum cere legea. Mai mult, directoarei i se impută şi că ar fi disponibilizat un lider de sindicat, deşi legea sindicatelor prevede că acest lucru e interzis în timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului.

Contactată de BIHOREANUL, Simona Vesa susţine că a făcut toate demersurile legale şi respinge acuzaţiile. "E uşor să aduci prejudicii de imagine când stai în anonimat. Dacă cineva are să spună ceva, uşa mea este deschisă şi poate să intre oricând, să spună ce are de spus. Dacă nu poate, să se semneze şi să furnizeze nişte dovezi. Disponibilizarea s-a făcut în baza reorganizării Direcţiei Muncii şi comasării cu Agenţia de Prestaţii Sociale. Am consultat reprezentanţii salariaţilor şi mi-am respectat criteriile impuse de lege. Sunt acuzaţii subiective şi denigratoare”, a spus Vesa.

Referitor la liderul de sindicat dat afară, directoarea susţine că acesta "nu a putut face dovada că se află la conducerea organizaţiei sindicale" şi a precizat că în total au fost daţi afară 11 angajaţi. "Nu am dat afară angajaţi care sunt întreţinători de familie, nu am dat afară oameni care mai au un pic până la pensionare şi care nu îşi mai pot găsi locuri de muncă, ci sunt oameni tineri, care se pot orienta oricând. Mai mult, am discutat cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, să vedem dacă aceşti oameni pot fi direcţionaţi către alte posturi vacante ale AJPS sau către alte instituţii care au posturi publice vacante", a mai spus directoarea.