După un proces care a durat un an şi jumătate, managerul Teatrului Regina Maria din Oradea, Daniel Vulcu, şi-a obţinut în cele din urmă funcţia înapoi, însă doar pentru câteva zile, căci contractul încheiat cu Consiliul Judeţean expiră pe 30 noiembrie.

"Să răspundă penal"

Managerul interpretează că decizia Curţii de Apel Oradea de a anula evaluările care au dus la destituirea sa impune automat continuarea contractului, din momentul în care a fost întrerupt, lucru cu care juriştii CJ Bihor nu sunt de acord.

"Lucrurile se desfăşoară la nivel de amatori (n.r. la Consiliul Judeţean). Mi-au făcut o decizie pentru trei zile (n.r. – de revenire în funcţie) fără să accepte că trebuie refăcută evaluarea şi să fim în momentul de dinaintea demiterii", a declarat pentru BIHOREANUL Daniel Vulcu.

Drept urmare, managerul Teatrului ameninţă cu o nouă acţiune în instanţă. "Îi acţionez în instanţă. Să răspundă penal, dacă e cazul. Vom stabili cine se face vinovat de nepunerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti", a spus Vulcu.

"Nu există aşa ceva"

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Bihor nu interpretează în acest fel decizia judecătorilor. Preşedintele Pásztor Sándor a semnat un document pentru repunerea în funcţie a lui Daniel Vulcu şi încetarea mandatului de interimar al Elvirei Rîmbu. Revenirea în funcţie a lui Vulcu este valabilă, însă, doar câteva zile, până la expirarea contractului, pe 30 noiembrie. 

"Am semnat dispoziţia de reangajare. Aveam 30 de zile să o pun în aplicare, dar am pus-o imediat. Nu există în decizia instanţei aşa ceva (n.r. – prelungirea contractului managerului). Este foarte clar că acel contract expiră pe 30 noiembrie", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Pásztor Sándor.

În continuare, a spus Pásztor, Consiliul Judeţean Bihor va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de manager. 

După 30 noiembrie, cel mai probabil va fi numit un nou interimar la conducerea instituţiei. Preşedintele CJ Bihor a afirmat, însă, că vicepreşedintele Ioan Mang răspunde de activitatea Teatrului Regina Maria şi el este cel care va lua o decizie în acest sens.

"Încheiere sau început?"

În motivarea sentinţei Curţii de Apel Oradea se arată că evaluările lui Daniel Vulcu au fost nelegale, dat fiind faptul că cele două comisii n-au fost formate din specialişti. De asemenea, judecătorii au dispus ca Daniel Vulcu să primească de la Consiliul Judeţean Bihor contravaloarea salariilor pentru perioada cuprinsă între data la care a fost mazilit şi data sentinţei definitive în acest caz, adică 24 aprilie 2018 - 15 noiembrie 2019.

În schimb, din motivarea instanţei nu reiese că s-ar fi dispus prelungirea contractului lui Daniel Vulcu dincolo de termenul la care acesta expiră. 

Teatrul Regina Maria a anunţat o conferinţă de presă pentru vineri, 29 noiembrie, pe tema "Încheiere sau început de mandat al managerului Daniel Vulcu?", în care acesta din urmă îşi va susţine cauza.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

Sentinţă definitivă: Daniel Vulcu a fost mazilit nelegal şi revine la şefia Teatrului Regina Maria!

Reacţiile şefilor CJ Bihor după victoria lui Vulcu în instanţă: Pásztor zice că doar a semnat, iar Mang susţine că "nu s-a greşit cu nimic"