Din 1 septembrie, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) are un nou director general. Alina Toie, fost manager comercial la două hoteluri din cadrul lanţului hotelier Hilton, inclusiv al unităţii Double Tree din Oradea, a preluat conducerea asociaţiei, după cum a anunţat APTOR, marţi, printr-un comunicat de presă.

În continuare, în APTOR va fi director executiv Alexandru Chira, cel care a luat locul actualului city-manager Mihai Jurca, iar Toie va completa echipa. Noua directoare va avea un mandat de 4 ani, iar una dintre sarcinile ei importante este să revizalizeze Cetatea.

„Poziția de director general are ca principal scop coordonarea tuturor activităților organizației, cu un accent pronunțat pe eficientizarea cheltuielilor administrative ale cetății, popularea acesteia astfel încât să crească numărul de vizitatori și, nu în ultimul rând, creionarea unor evenimente care să contribuie la același obiectiv. Pe lângă acest obiectiv strategic, directorul general va răspunde, alături de directorul executiv, de dezvoltarea calendarului de evenimente şi a destinației turistice”, se arată în comunicat.

Obiective pe termen scurt

În același timp, directorul executiv Chira va rămâne responsabil de dezvoltarea componentei turistice a orașului și ofertei acestuia, cât și de strategia de dezvoltare turistică sau relația cu industria ospitalității din Oradea.

„Dezvoltarea activității economice (ocuparea spațiilor din cetate), vitalizarea activității acesteia, dezvoltarea de proiecte pentru atragerea unor finanțări nerambursabile pentru finalizarea restaurării acestui obiectiv, alături de direcția de specialitate din Primăria Oradea, sunt obiectivele pe termen scurt ale noii poziții de Director General, la care se adaugă dezvoltarea unui calendar de evenimente în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și a unor noi programe care să crească numărul de turiști și durata medie de ședere în Oradea”, se mai arată în comunicat.

Venirea lui Toie în echipa APTOR a fost salutată de fostul director Mihai Jurca, actualul city-manager al municipiului. „Ne bucurăm că echipa Visit Oradea a fost completată cu un specialist și o persoană cu pregătire și rezultate în domeniul privat, care are calitățile necesare pentru a îndeplini indicatorii exigenți impuși”, a precizat Jurca.

Un deceniu de Hilton

Potrivit unui extras de CV al lui Toie, aceasta are peste 20 de ani de experiență de leadership în domeniul vânzărilor și comercial.

Din martie 2020 şi până în august 2021 a fost director comercial al hotelului DoubleTree by Hilton Wroclaw, Polonia, responsabilă de strategia comercială și de realizare a veniturilor hotelului cu 189 de camere.

Anterior, din ianuarie 2018 până în februarie 2020, a fost director comercial al hotelului DoubleTree by Hilton Oradea, iar înainte de asta, din septembrie 2011, a fost director de vânzări la aceeaşi unitate.