După ce, la jumătatea lunii iulie, fosta directoare Mioara Țigan a fost inculpată de DNA și demisă de la conducerea Casei Corpului Didactic Bihor, instituția are un nou șef.

Luni, cu o zi înainte să vină în vizită la Oradea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, l-a numit în funcție pe profesorul de limba română Alin Ștefănuț. Informația a fost confirmată pentru BIHOREANUL de șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, care a precizat că ordinul de numire a ajuns luni la prânz.

Alin Ștefănuț (35 de ani) este profesor de limba și literatura română și a fost inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, numit în funcție în vara anului trecut.

Licențiat în filologie la Oradea, Universitate unde a obținut și titlul de doctor, și având studii făcute și la Universitatea Catolică de Vest din Angers, Franța, potrivit propriului CV, Ștefănuț vorbește patru limbi străine (engleză, franceză, italiană și maghiară).

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe noul director al CCD, însă acesta nu a putut răspunde apelului telefonic, explicând prin SMS că este la o dezbatere pe tema proiectelor de legi pentru educație.

Dezbaterea este prilejuită de vizita ministrului Sorin Cîmpeanu la Oradea. Oficialul a venit marți în oraș, având programată această dezbatere, dar și întâlniri cu primarul Florin Birta, președintele CJ Bihor Ilie Bolojan, cu rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, și cu parlamentarii județului.

De la ora 17.30, Cîmpeanu va avea o conferință de presă.

UPDATE: O numire interimară

Așa cum a promis, Ștefănuț a revenit cu un apel telefonic, în care a confirmat că a fost numit interimar la conducerea CCD Bihor până la data de 31 august, când se va încheia oficial și anul școlar în curs. „Numirea mă onorează și mă responsabilizează, dar trebuie să avem în vedere că este un interimat. Îmi doresc să ducem la bun sfârșit activitatea Casei Corpului Didactic Bihor din acest an școlar”, a declarat Ștefănuț.

El a mai precizat că, pe lângă studiile din Franța, a mai urmat cursuri în străinătate la Budapesta, și că a luat contact și cu sistemele de învățământ din Finlanda și Estonia, țări în care elevii obțin rezultate bune la testările internaționale.

Titular al Liceului Teoretic „Arany Janos” Salonta, Ștefănuț nu este și nu a fost membru în niciun partid politic. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!