Directorul general al companiei de stat TAROM, Eugen Davidoiu, a demisionat. Decizia lui vine după ce premierul Mihai Tudose a cerut efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la TAROM şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni, scrie Digi24.ro.

Mihai Tudose a mers, duminică, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului începând chiar de luni. Surse oficiale au declarat pentru sursa citată că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul TAROM.

Duminică, Eugen Davidoiu declara pentru presa din Bucureşti că nu va demisiona pentru că nu are de ce. „Voi pleca când voi dori eu, pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Dar voi pleca, pentru că sunt sătul!”. Ce l-a făcut să se răzgândească luni, Davidoiu n-a mai spus. În mod cert, însă, a avut un cuvânt de spus ministrul Cuc.

Discuţia despre lipsa de performanţă a TAROM au pornit vineri, când la începutul şedinţei de Guvern, Tudose i-a reproşat lui Cuc pierderile de peste 100 de milioane de lei are companiei aeriene, dar şi că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.