Aşa cum au anunţat, 19 dascăli de la Colegiul Naţional "Avram Iancu" nu au participat, luni, la festivitatea de debut a anului şcolar. Profesorii sunt nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor de a-l numi director adjunct pe Manuel Coroiu, un profesor ce nu predă la şcoala pe care acum o conduce, ci la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei.

Mai mult, Coroiu era şi vicepreşedinte al PNL Vaşcău, fapt ce contravine Legii Educaţiei, care spune că directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ nu pot avea funcţii de conducere în partide. Sâmbătă, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Daniel Negrean, recunoştea pentru BIHOREANUL că directorul adjunct este incompatibil şi garanta că acesta va alege până luni una din cele două funcţii.

Contactat luni de BIHOREANUL, Manuel Coroiu a închis telefonul de îndată ce a aflat cu cine vorbeşte. Ulterior, însă, printr-un SMS, a comunicat sec că a optat pentru funcţia de director adjunct, înţelegându-se astfel că şi-a dat demisia din cea de vicepreşedinte al PNL Vaşcău.

Pe de altă parte, însă, şeful IŞJ a dat-o la întors, susţinând luni că Manuel Coroiu de fapt nici nu avea funcţie politică. "Domnul Coroiu a fost vicepreşedinte PNL Vaşcău până în 2008, dar atunci, din cauza rezultatelor proaste de la alegeri, organizaţia s-a desfiinţat. Domnul Coroiu şi-a pierdut, astfel, funcţia, dar el nu ştia că nu o mai are", a declarat Daniel Negrean pentru BIHOREANUL.

Totodată, şeful IŞJ Bihor a spus că va purta o discuţie cu directorul plin al şcolii, pentru a afla exact nemulţumirile dascălilor şi cum poate fi soluţionată problema.

Citeşte pe această temă şi "Liberalii şi-au pus director incompatibil la Colegiul "Avram Iancu" din Ştei"