Aşa cum BIHOREANUL a anunţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, Oradea a primit organizarea turneului final a ediţiei din acest an a Ligii Campionilor Europeni la Polo, cea mai prestigioasă competiţie continentală la nivel de cluburi.

Directorul CSM Oradea, Florin Birta, însoţit de Laszlo Szakadati, directorul general al Ligii Europene de Nataţie, şi italianul Marco Biri, managerul LEN, au susţinut, marţi, o conferinţă de presă prin care au anunţat acest succes pentru municipiul de pe Criş.

"În premieră, Oradea va găzdui final four-ul celei mai importante competiţii intercluburi la polo din Europa. Este un fapt îmbucurător pentru noi, iar pentru aceasta îi mulţumim şi domnului Laszlo Sakadati, care este orădean şi care ne-a ajutat în acest demers. Se concretizează, astfel, proiectul nostru de a organiza competiţii de o cât mai mare anvergură internaţională la Oradea", a declarat directorul CSM, Florin Birta.

La rândul său, directorul LEN a dorit să mulţumească autorităţilor locale din Oradea care s-au implicat pentru a obţine organizarea acestui turneu final aici. "Vreau sa vă spun că Oradea a fost cea mai bună ofertă pentru noi, atât în ceea ce priveşte condiţiile, cât şi situaţia bazei sportive, care este foarte aproape de hotel. De asemenea, echipele care vor participa sunt din ţări vecine şi ne-am ghidat şi după acest aspect, formaţii din Croaţia, Ungaria sau Muntenegru putând veni până la Oradea doar cu autocarul", a declarat Szakadati.

Acesta a fost completat de italianul Marco Biri, care susţine că şi la competiţiile anterioare din Oradea partenerul media în ceea ce priveşte transmisiile TV a prezentat cele mai bune condiţii, fiind singurul care a transmis în format HD. "Nici în ţările occidentale nu am beneficiat de asemenea condiţii cu ocazia altor turnee similare", a spus managerul LEN.

Programat la jumătatea lunii mai, turneul final al Ligii Campionilor Europeni la polo de la Oradea va avea un buget de 50.000 de euro, bani care vor proveni de la Consiliul Local, instituţie care urmează să voteze o hotărâre de atribuire a acestei sume. Organizatorii se bucură însă de drepturile de sponsorizare, astfel toate încasările şi banii din drepturile de televizare ale turneului vor intra în contul municipalităţii.

"Este un lucru bun pentru Oradea, pentru iubitorii de sport de aici, dar şi pentru notorietatea noastră ca oraş, că am reuşit să obţinem organizarea acestei competiţii. Fondurile pe care le vom aloca pentru găzduirea turneului vor fi recuperate din drepturile de sponsorizare, încasări de bilete, drepturi de televizare şi alte activităţi de marketing", a declarat, într-o altă conferinţă de presă, marţi, primarul Ilie Bolojan.