Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a efectuat controlul în urma căruia dr. Cornel Popa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, a fost demis, între 5 şi 9 octombrie. "În raportul de control, la punctul 17, se recomandă încetarea contractului de administrare a directorului medical. I se impută faptul că în perioada 2007-2009, vizată de control, nu a întrunit niciodată consiliul medical şi nu şi-a îndeplinit atribuţiile conform ordinului Ministerului 376 din 2006 cu privire la utilizarea protocoalelor privind activitatea medicală", a declarat marţi pentru eBihoreanul.ro managerul spitalului Judeţean, Florian Bodog.

Contactat de pe această temă, dr. Cornel Popa spune că va da în judecată Ministerul Sănătăţii, pentru că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate şi au o bază strict politică. "Nici vorbă de aşa ceva. Tocmai eu am introdus protocoalele terapeutice în spital şi există contestaţii scrise la managerul de atunci (n.r. - Emil Muţ Popovici) din partea medicilor Florian Bodog, Constantin Romanul şi Dumitru Mohan, care reclamă că le-am îngrădit dreptul să prescrie. Până atunci, la prescrierea antibioticelor pentru bolnavii internaţi în spital, fiecare medic scria ce voia", a spus Popa.

Directorul confirmă faptul că nu a întrunit consiliul medical, dar spune că acest lucru s-a întâmplat din cauză că ar fi fost împiedicat să îşi desfăşoare activitatea în parametri normali tocmai de către actualul manager, care l-ar fi somat săptămânal să-şi dea demisia. "Practic, de jumătate de an nu mi-am putut desfăşura activitatea. E ciudat că demiterea asta vine la trei săptămâni înainte să-mi expire mandatul. În perioada efectuării controlului, nici măcar nu eram la serviciu, eram în concediu, pentru că era nunta fiului meu, programată în urmă cu un an. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic şi voi ataca acest raport în instanţă", a declarat medicul.

Deocamdată, potrivit managerului Florian Bodog, numit în această primăvară la recomandarea PSD Bihor, Ministerul Sănătăţii nu a făcut nicio numire pentru funcţia de director medical, dar surse din Spitalul Judeţean susţin că acesta va fi înlocuit cu şeful clinicii de chirurgie maxilo-facială, profesorul Constantin Romanul.