Directorul OTL, Csuzi Istvan, spune că accidentul mortal petrecut marţi seară lângă Gara Centrală, în urma căruia un bărbat a murit, este "un moment trist pentru transportul public".

Aflat într-o delegaţie la Bucureşti, şeful OTL a declarat că nu are toate detaliile incidentului, precizând, însă, că vatmanul care se afla la cârma tramvaiului are mai puţin de doi ani până la pensie şi nu a avut alte incidente.

"În acest moment nu ştiu ce s-a întâmplat acolo şi aştept rezultatele cercetării făcute de organele competente. Ce pot să vă spun este că vatmanul este un om liniştit, în vârstă. Din punctul meu de vedere, nu se pune problema ca acesta să fi fost agresiv, să fi pornit mai repede decât trebuia sau fără să se asigure. De altfel, el este foarte afectat de acest incident", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL Csuzi Istvan.

Directorul OTL a mai precizat că au trecut mai bine de cinci ani de la precendentul accident fatal în care a fost implicat un mijloc de transport în comun. "După acel incident, care s-a petrecut tot la Gară, noi am instalat un sistem de avertizare sonoră pentru vatmani în momentul în care se deschid uşile şi reflectoare pentru o vizibilitate cât mai bună", a afirmat acesta.

Totuşi, pentru evitarea incidentelor de orice fel, este nevoie şi de atenţia călătorilor. "Avem rugămintea ca cei care circulă cu mijloacele de transport în comun să respecte şi ei regulile şi să nu forţeze urcarea sau coborârea din autobuz ori tramvai. Oricum, îmi pare rău de acest incident şi este, evident, un moment trist pentru transportul public", a mai precizat şeful OTL.

În fine, Csuzi Istvan a declarat că a fost informat despre faptul că organele de cercetare au fost la depoul OTL şi "nu au găsit nicio problemă tehnică" la tramvaiul implicat în accident.