Octavian Sava, directorul firmei Salubri din Aleşd, societate recent amendată de Garda de Mediu pentru că a abandonat circa 200 tone de gunoaie în mijlocul naturii, inclusiv într-o arie protejată de lângă Şinteu, a demisionat, joi, din funcţie. Informaţia a fost confirmată BIHOREANULUI de primarul Aleşdului, Ioan Todoca.

"Am fost informat azi (n.r. joi) de preşedintele Consiliului de Administraţie al Salubri că domnul Sava şi-a înaintat demisia. Va rămâne pe funcţie până la 1 noiembrie, când Adunarea Generală a Acţionarilor va numi un director interimar. Apoi, vom angaja o firmă de recrutare pentru a selecta un nou director", a declarat Todoca.

Demisia lui Sava vine după ce Garda de Mediu Bihor a amendat cu 200.000 lei firma Salubri şi a trasat societăţii sarcina să cureţe cele două gropi de gunoaie, lucru care încă nu s-a întâmplat. Potrivit lui Todoca, Sava a garantat că va duce la final măsurile trasate de Garda de Mediu.

De profesie inginer, fost angajat al Primăriei Oradea şi fost director al unei alte firme de salubritate, care operează în zonele Salonta şi Săcueni, Octavian Sava a ajuns director la Salubri Aleşd în vara anului 2017.

Citeşte pe această temă şi articolulGunoaie de oameni: Firma de salubritate a Primăriei Aleşd a aruncat 200 tone de deşeuri în mijlocul naturii (FOTO/VIDEO)