Directorul săptămânalului BIHOREANUL, Mircea Chirilă, a primit, miercuri, diploma pentru "Cel mai activ fundraiser" al ediţiei din acest an a Swimathon. Diploma i-a fost înmânată de Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Oradea, organizatoarea Swimathon 2015.

BIHOREANUL a fost unul dintre sponsorii evenimentului care a avut loc pe 13 iunie la Bazinul Olimpic, donând 1.000 de lei proiectului de amenajare a unui loc de joacă pentru preşcolari la Liceul Greco-Catolic. De asemenea, directorul Mircea Chirilă a reprezentat publicaţia şi în bazin, înotând pentru această cauză.

Mai mult, pentru a strânge cât mai multe fonduri în contul proiectului, BIHOREANUL a lansat un apel şi altor companii în acest sens. Drept urmare, s-au decis să se alăture, cu generozitate, cauzei Dumexim, Prima Casa şi Constructorul Sălard, care au donat fiecare câte 1.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru "grădinari" la Liceul Greco-Catolic.

În total, prin sponsorizări şi donaţii făcute direct la bazin, cauza a adunat 5.260 lei, fiind pe locul al treilea în topul sumelor strânse la Swimathon.

Cel mai popular proiect a fost cel propus de Fundaţia Mihai Neşu, care urmează să deschidă în Oradea un centru de recuperare medicală pentru copii cu afecţiuni neuromotorii. Cauza propusă de fostul fotbalist, care a şi fost prezent la eveniment, a adunat 7.615 lei. Pe locul al doilea în top s-a aflat proiectul "Terapie pentru Rareş", dedicat unui copil diganosticat cu tetrapareză mixtă şi epilepsie, care a strâns 5.378 lei. În total, pentru cele 15 proiecte propuse în Swimathon 2015, s-au adunat 41.780 lei.