Directorul tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, Adrian Stângă (42 de ani), a fost confirmat cu Covid-19, după ce sâmbătă a prezentat primele simptome.

"Sâmbătă am rămas fără gust şi fără miros, m-am testat, am fost confirmat. Acum sunt la spital, îmi fac nişte analize, dar nu voi rămâne internat, mă duc acasă", a declarat Stângă, luni, pentru BIHOREANUL.

Acesta susţine că a respectat măsurile de prevenţie. "Habar nu am de unde am luat virusul. Cred că, mai devreme sau mai târziu, toţi vom ajunge infectaţi", a mai spus bărbatul.

Adrian Stângă este şi reprezentantul PSD în Biroul Electoral Judeţean Bihor. Deocamdată, îmbolnăvirea sa nu a dus la izolarea vreunui coleg, nici de la Ambulanţă, nici din BEJ.  

"La Ambulanţă, am biroul într-un corp distinct de colegii mei din conducere. În plus, de sâmbătă, nu am mai plecat de-acasă. Duminică trebuia să fiu la BEJ, dar nu m-am mai dus", a declarat el.

Directorul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, a spus la rândul său că nu s-a impus izolarea vreunui coleg din serviciu. "Colegul nostru a stat singur în birou", a declarat Venter pentru BIHOREANUL. Managerul a spus că, în prezent, mai sunt infectaţi cu Covid-19 doi ambulanţieri şi doi asistenţi, aşa că activitatea SAJ nu este afectată.

Nici la BEJ Bihor nu s-au luat măsuri de izolare, ci doar de dezinfecţie a spaţiului în care funcţionează. "Pentru că toţi membrii Biroului au purtat măşti, DSP Bihor nu îi consideră contacţi, aşa că nu s-a impus o izolare. S-a făcut dezinfecţia spaţiului, iar şedinţa de miercuri a BEJ Bihor probabil că va avea loc online, însă doar ca măsură preventivă", a declarat Ligia Oala, şefa Cancelariei Prefectului Bihor.