Consiliul Judeţean a anunţat, vineri, că funcţia de manager la Şcoala de Arte Francisc Hubic va fi acordată lui Liviu Buţiu, dirijorul orchestrei folclorice a şcolii, "Rapsodia bihoreană". Acesta va ocupa funcţia ca interimar, urmând ca autoritatea judeţeană să organizeze concurs pentru un nou manager.

"Prin Dispoziţia nr 330/26.05.2017, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, dl. Pásztor Sándor, l-a numit pe dl Buţiu Liviu-Florin în funcţia de manager interimar la Şcoala de Arte "Francisc Hubic" Oradea. Aceasta intră în vigoare începând cu ziua de astăzi, fiind valabilă până la data începerii executării noului contract de management, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice", se arată în comunicatul CJ Bihor, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Simon.

Aşadar, în termen de 120 de zile, CJ trebuie, potrivit legii, să organizeze un concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al Şcolii de Arte.

Consiliul Judeţean a decis, în luna aprilie, mazilirea lui Marian Boboia de la conducerea Şcolii de Arte Francisc Hubic, informaţia fiind făcută publică de BIHOREANUL zilele trecute. Autorităţile judeţene îi reproşează acestuia - pe baza unui raport al Curţii de Conturi şi unui audit intern - că a condus defectuos instituţia pe partea financiară, făcând plăţi nejustificate şi achiziţii pe lângă lege.

Drept răspuns, Marian Boboia - care a fost managerul şcolii timp de aproape 30 de ani - susţine că informaţiile nu sunt reale, că a prezentat documente justificative care ar fi demontat acuzaţiile ce i se aduc şi că atât auditul intern cât şi evaluarea activităţii sale s-au făcut superificial şi cu rea intenţie.

Citeşte şi: 

De ce a fost mazilit Marian Boboia: A făcut achiziţii publice pe lângă lege şi a decontat lucrări neexecutate

Marian Boboia, fostul manager al Şcolii de Arte, susţine că acuzaţiile ce i se aduc sunt "abuzive şi nereale"