Apreciatul dirijor român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Națională a Franței, al cărei director muzical este, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Niciodată nu am crezut în viaţă că voi avea această oportunitate. E un lucru foarte frumos pentru că este un eveniment în care cu toţii uităm parcă de lucrurile care ne separă şi ne aducem aminte de frumuseţea lucrurilor care ne ajută să venim împreună”, a spus Cristian Măcelaru la TVR Info.

Festivitatea va fi transmisă în toată lumea şi se estimează o audienţă de peste un miliard de telespectatori. Parada sportivilor va avea loc pe 85 de bărci, pe fluviul Sena.

Hotnews.ro scrie că, format ca violonist la Timişoara, Cristian Măcelaru s-a stabilit în Statele Unite ale Americii la vârsta de 17 ani. A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln, iar din 2020 este directorul muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei.

Totodată, el este director artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Jocurile Olimpice 2024 se desfășoară în perioada 27 iulie – 11 august. România a trimis la Paris o delegație formată din 107 sportivi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!