Atmosfera anilor `70 şi `80 va fi recreată sâmbătă la Muzeul oraşului Oradea din Cetate, unde va avea loc o petrecere pe muzica celor de la ABBA, Queen şi Boney M.

Evenimentul va începe la ora 20 şi se va încheia la ora 23. Acesta se va desfăşura în Muzeul orașului Oradea, mai precis în încăperile unde este amenajată expoziţia „Discoteca anilor '70-'80” (corpul A, la etajul 2). 

Participanţii sunt sfătuiţi să poarte ţinute inspirate din moda acelei perioade.

Potrivit organizatorilor, la discotecă atmosfera va fi întreţinută de DJ orădeni cunoscuţi în anii `70 şi `80. 

„Activitatea se adresează orădenilor care doresc să retrăiască perioada respectivă, dar şi tinerei generaţii interesate să cunoască câteva crâmpeie de viaţă din perioada comunistă, când muzica străină se procura cu mare greutate, când cenzura încerca să controleze gusturile muzicale ale românilor, când ascultarea emisiunii „Metronom” de la Europa Liberă putea reprezenta o infracţiune", se arată într-un comunicat al MȚC, instituție în subordinea căreia funcționează Muzeul orașului Oradea. 

La intrare se va percepe o taxă de 10 lei pe persoană. Accesul este permis în limita a 250 de persoane.

Discoteca se ține în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, care cuprind o serie de conferinţe, vernisaje, expoziţii și lansări de carte.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea admira şi câteva obiecte din colecţia personală a colecţionarului Gheorghe Szucs, cum ar fi magnetofoane Akai, Tascam, Technics și casetofoane vechi. BIHOREANUL a scris în trecut despre povestea colecţionarului, care şi-a decorat casa cu peste 300 de magnetofoane, una dintre "bijuteriile" sale fiind un Akai GX 747, produs în 1982, care valorează peste 20.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!