Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea a organizat, miercuri, faza judeţeană a concursului de discursuri publice în limba engleză, cu tema „Pacea nu înseamnă absenţa războiului”, la care au participat elevi de la licee din Bihor, calificaţi în urma etapei desfăşurate în luna decembrie a anului trecut.

Elevii au fost coordonaţi de către profesorii Eva Buzaş şi Dorotea Ianc, de la Liceul Teoretic Horvath Janos din Marghita, Crina Crăciun, de la Liceul Tehnologic Sanitar Vasile Voiculescu, şi Adrian Podar şi Adina Radu din Oradea, de la Liceul Greco-Catolic.

"Retorii, care s-au exprimat în limba lui Shakespeare, au surprins cu elocvenţă în imagini lexicale tema propusă spre dezbatere. Vârstele de 12 sau de 16 ani nu au constituit un impediment pentru maturitatea abordării subiectului", au precizat profesorii organizatori.

În urma deliberărilor, s-a calificat Angel Podar, elev în clasa a IX-a B la Liceul Greco-Catolic, care va reprezenta judeţul Bihor la etapa succesivă, în luna februarie.

Concursul de discurs public este, cum se exprimau unii elevi, "oportunitate de dezvoltare personală", "modul în care încercăm să ne îmbogăţim cu ajutorul profesorilor noştri" sau că "limba engleză poate fi un prieten exigent atunci când trebuie să vorbeşti coerent şi corect un timp mai îndelungat".

Competiția a fost organizată sub auspiciile Uniunii Vorbitorilor de Limba Engleză din România şi ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.