O înregistrare video în care Olguţa Vasilescu citeşte la ONU un discurs în limba engleză face furori pe internet şi se viralizează rapid pe reţelele de socializare. Clipul a devenit subiect de glume, atât din cauza faptului că ministrul citeşte greu de pe foaie, cât mai ales din cauza accentului şi a modului în care aceasta pronunţă cuvintele.

Discursul a stârnit multă bună dispoziţie atât pe internet cât şi în rândurile delegaţilor la conferinţă, aşa cum se poate constata şi din captura video a importantului moment de reprezentare a României la ONU. 

Fost primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a participat, luni, la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii, de la New York, vorbind despre femeile din România şi despre modul în care acestea sunt integrate pe piaţa muncii.

Clipul a fost urmărit de milioane de români, care au luat-o peste picior. "O vede cineva pe tanti din spatele Olguţei care abia se abţine să nu râdă?", a scris un utilizator pe Facebook.

"Stai jos, 4! Vii la toamnă!", e un alt comentariu, în vreme ce un alt utilizator se întreabă: "Nu i-a scris nimeni fonetic pe hârtie, ca lui Ceauşescu?" se întreabă un alt utilizator.

De altfel, inclusiv celebrul site Times New Roman a taxat engleza ministrului, scriind că "Lia Olguţa Vasilescu a fost la un pas de a declanşa al treilea război mondial!". "Devenit viral pe internet, discursul său în limba engleză de la ONU a sunat atât de sovietic încât a activat scutul antirachetă de la Deveselu, care a interceptat-o direct în fesa dreaptă şi a provocat daune câtorva fotolii din sediul Naţiunilor Unite", arată site-ul citat.

Vezi în clipul de mai jos (secunda 45) cum se exprimă Lia Olguţa Vasilescu în limba engleză: