După ce anul trecut mai multe aparate de bilete din staţiile mijloacelor de transport în comun au fost vandalizate, societatea de transport local are acum o nouă pagubă.

Potrivit unui comunicat al OTL, în noaptea de luni spre marţi, dispeceratul de la podul CFR a fost spart, hoţii furând echipamentele de comunicaţie. "S-au furat o unitate centrală şi două monitoare, folosite în activitatea de dispecerare. În total, paguba se ridică la aproximativ 2.000 de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ. Pentru a intra în dispecerat, hoţii au forţat uşa cu o rangă, jaful fiind depistat de dispecer marţi dimineaţă, la ora 4.30, când a început programul de lucru.

Drept urmare, în perioada următoare panourile informative din staţiile de tramvai de pe liniile 1 roşu şi 1 negru nu vor afişa ora la care garniturile ajung în staţii, ci doar frecvenţa de circulaţie a acestora. Această situaţie va fi remediată abia când OTL îşi va achiziţiona o aparatură nouă.

Pe de altă parte, OTL anunţă că până la jumătatea lunii martie, a introdus o cursă suplimentară la linia 18, cu plecare de la Gara Centrală la ora 5.20 şi întoarcerea de pe strada Bihorului la ora 5.40.