Poliţiştii de frontieră de la Borş au depistat, în noaptea de luni spre marţi, 14 cetăţeni din Irak, Siria şi Iran care încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Ei mergeau pe jos şi au fost depistaţi la circa 200 de metri de frontieră.

Potrivit subcomisarului Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei 14 sunt cu toţii solicitanţi de azil în România şi au vârste între 2 şi 37 de ani. În total, în grup erau şapte minori.

Intrigant este că zece din cei 14 migranţi au fost prinşi, tot de poliţiştii de frontieră din Borş, cu o noapte înainte, tot pe câmp, în apropiere de frontieră. Aşadar, ei sunt deja cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar acum vor avea noi fapte la dosar.

"Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", a precizat Chifor.

De altfel, în fiecare lună, poliţiştii de frontieră din punctele de la graniţă cu Ungaria depistează numeroşi irakieni, iranieni şi sirieni care încearcă să iasă din România, spre ţările vestice.