Parcul 1 Decembrie se va umple de teatru, dans, cântece folk şi gulguţe, sâmbătă, când Cercetaşii României – Centrul local Oradea organizează o nouă ediţie a Festivalului Luminii.

"Festivalul Luminii este un festival mai puţin obişnuit, un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică creată timp de 6 ore cu tineri voluntari în lumina a zece mii de gulguţe luminate (lampioane din hârtie reciclată). Fiindcă viaţa de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru, iar timpul nu ne mai este aliat, am privit în comunităţile noastre şi am regăsit această nevoie de valori simple, de lucruri care ne deconectează de la agitaţia cotidiană şi ne aduc în faţă bucurii mărunte dar pline cu semnificaţii ale prezentului", scriu tinerii cercetaşi într-un comunicat transmis presei.

Astfel, orădenii sunt invitaţi să ia o pauză de la agitaţia de zi cu zi şi să se bucure de atmosferă, tema centrală a festivalului fiind "Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte!".

Programul festivalului va începe de la ora 17, cu Târgul de ONG-uri, şi va continua cu o serie de ateliere interactive, ca de pildă origami şi facepainting, urmând ca seara să culmineze cu aprinderea lumânărilor şi jongleriile cu foc. În plus, cercetaşii vor oferi participanţilor diferite momente artistice, precum teatru stradal, dans şi cântece folk.

"Vă aşteptăm, deci, cu mic, cu mare, în Parcul 1 Decembrie pe 27 mai, pentru a ne conecta la realitatea simplă, aşa cum este ea,  cu ocazia unui eveniment mult iubit de noi!", îndeamnă cercetaşii orădeni.