Doi DJ-ei orădeni îşi unesc platanele sâmbătă seara într-o acţiune caritabilă pentru Robert, un bebeluş din Chişinău care suferă de amiotrofie spinală, boală cruntă al cărei tratament costă peste 2 milioane de dolari.

Inimoşii sunt invitaţi să doneze printr-o formulă inedită, distrându-se pe muzica Dj-lor locali Zuran şi Albu, într-un live set de aproape 4 ore, sâmbătă începând cu ora 18.

Ca urmare a restricţiilor impuse de actuala stare de alertă, petrecerea poate avea loc doar virtual şi va fi transmisă live pe pagina de Facebook Zuran oficial, unde vor fi postate şi detalii referitoare la modalităţile de donare, pentru cei care doresc să o facă.

La doar o lună de viață, bebelușul Robert (foto) a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, denumită „boala genetică numărul unu care omoară cei mai mulți bebeluși până la 2 ani”, după cum a aflat Irina Grabazei, mama lui Robert. Micuțul are o șansă la viață printr-un vaccin, care însă este unul din cele mai scumpe tratamente din lume, cu un cost de 2,1 milioane de dolari.

Părinții bebelușului au inițiat campanii de adunare de fonduri în Republica Moldova şi în România și cer ajutorul celor care pot dona în continuare. Până acum, ei au reuşit să strângă peste 1,5 milioane de dolari.