Distrigaz Oradea îşi extinde reţelele. În această perioadă, zonele străzilor Mihai Viteazul, Piaţa 1 Decembrie, Aleea Gojdu şi strada Libertăţii sunt sparte pe alocuri pentru ca muncitorii companiei să poată executa o legătură inelară a sistemului de distribuţie cu gaze naturale din oraş. Mai exact, Distrigaz vrea să lege reţelele existente pe cele două maluri ale Crişului.

Compania a obţinut un aviz în acest sens de la Primărie, care îi permite realizarea de lucrări cu desfacerea pavajului. Sistemul inelar va ajuta la asigurarea distribuţiei gazelor naturale în cazul unor defecţiuni la reţelele de pe o parte sau alta a Crişului Repede, astfel încât în asemenea situaţii să nu se întrerupă total furnizarea.

Luni, muncitorii Distrigaz au lucrat în Piaţa 1 Decembrie, traficul fiind mult îngreunat, iar marţi, aceştia au trecut în Parcul 1 Decembrie, unde au spart o parte din zona verde pentru a introduce conductele necesare extinderii. Numai că, în jurul orei 11.30, aceştia stăteau, aşteptând, spuneau ei, sosirea unor materiale necesare. Asta nu i-a împiedicat să nu asculte muzică populară la maxim, astfel încât răsuna aproape tot parcul.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 august. După încheierea lor, Distrigaz are obligaţia să aducă zonele afectate la starea iniţială.