"Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis astăzi, 5 aprilie 2011, ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare în cauza referitoare la Severin Adrian, Membru al Parlamentului European, faţă de care există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în vederea transmiterii acestei solicitări preşedintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ridicarea imunităţii parlamentare este o condiţie prealabilă efectuării investigaţiei penale.

Procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilele fapte de corupţie făcute de Severin, după ce The Sunday Times a publicat materiale audio-video în acest sens. Severin e acuzat de jurnalişti că a cerut bani în schimbul depunerii unui amendament.

Parlamentul European a anunţat, la rândul său, deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică împotriva lui Severin şi altor doi eurodeputaţi. Cei doi, conservatorul austriac Ernst Strasser şi fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat din PE, în timp ce Severin refuză să părăsească postul de la PE.