Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în referatul cu propunerea de arestare preventivă a magistratului.

Potrivit DNA, singura preocupare a grupului infracţional din care făcea parte şi judecătorul Stan Mustaţă era "aceea ca fiecare dintre ei să-şi îndeplinească, în vederea atingerii scopului comun urmărit, sarcinile asumate în cadrul cooperării lor delictuale".

De regulă, judecătorul îşi purta discuţiile telefonice la toaletă, cu apa trasă ori robinetul pornit, pentru a se feri de interceptări.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a judecătorului Stan Mustaţă, că într-o convorbire purtată în 28 aprilie, întrebat de Ion Boraciu, urmărit şi el în acelaşi dosar: "Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?", magistratul a răspuns afirmativ.

El a ţinut însă să precizeze că o eventuală soluţie favorabilă poate fi dată doar dacă îi va fi remisă o anumită sumă de bani, fără să precizeze valuta: "Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci, dă-l în...".

Într-o discuţie anterioară, interceptată în 7 aprilie, în mediul ambiental, între Mustaţă şi Boraciu, judecătorul a adus vorba despre contestaţia în anulare a lui Mihai Stoica, condamnat în dosarul transferurilor de jucători. Judecătorul spune, potrivit documentului citat, că deşi i-a admis în principiu contestaţia în anulare, totuşi, pe fond, va respinge cererea.

"Şi la Meme? La Meme? Nelu, Nelu, la Meme? I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: Bă, ţi-am zis că de admis în principiu, mă obligă legea, da' mai departe o...(cuvânt obscen)...pe lege, ...(neinteligibil)..., să fiu al dracu", potrivit documentului citat.

Procurorii DNA mai arată, în referatul cu propunerea de arestare, că Stan Mustaţă a discutat de mai multe ori cu Ion Boraciu despre posibilitatea ca judecătorul să soluţioneze favorabil la Curtea de Apel Bucureşti dosarul privindu-l pe Mihai "Meme" Stoica.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile, marţi noapte, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.

Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă, contestaţiile judecătorului şi grefierei urmând să se judece la instanţa supremă.

Citeşte pe această temă şi articolul "Judecătorul lui Voiculescu, ridicat de DNA pentru mită"