După ce, în şedinţa de la începutul lunii iunie, consilierii judeţeni s-au dovedit extrem de generoşi şi au împărţit 2 milioane de lei bisericilor din Bihor, acum alţi bani, din alt buzunar al Consiliului Judeţean, merg către biserici. Săptămâna trecută, Direcţia Social-Comunitară a anunţat proiectele pe care le va finanţa în această vară, iar din cele 32 de poziţii de pe listă, 11 sunt ale unor biserici, iar alte 5 ale unor asociaţii ale bisericilor.

Cum DSC n-a anunţat şi cine au fost solicitanţii finanţărilor ori cât de mare a fost concurenţa la împărţirea banilor, nu se ştie dacă proporţia este sau nu justificată. Cert este că cel mai valoros proiect, de 20.000 lei, este al parohiei ortodoxe din Sâmbăta, alţi 11.000 lei a primit parohia din Cetariu şi 10.000 lei cea din Ineu, şi tot aşa.

Din suma totală pe care DSC a acordat-o în această sesiune, de 235.000 lei, la biserici şi asociaţiile creştine ajung mai mult de jumătate, 128.000 lei. Deşi trebuia să aloce bani şi pentru activităţi de tineret, mai multe asociaţii înscriind proiecte, DSC a anunţat că nu va finanţa nici măcar un proiect din domeniul "cultural-tineret"... din lipsă de fonduri. Altfel spus, bani sunt, dar numai pentru cei cu trecere la cel de Sus...