Duminică, de 1 martie, doamnele și domnișoarele sunt invitate la un concurs de cros în Parcul I.C. Brătianu.

Competiția este va fi organizată de Clubul Femeilor Social Democrate, iar amatoarele de mişcare vor avea de alergat 1.500 de metri.

Concursul Femeilor va fi organizat mai exact de Simona Kadas, responsabila activităţilor sportive din cadrul Clubului Femeilor Social Democrate, și va fi structurat pe patru categorii de vârstă: clasele IX-X, XI-XII, open şi "veterane".

Pentru participare, înscrierea este gratuită şi va avea loc în aceeași zi, la faţa locului, între orele 10.00 şi 11.30.

Ca o surpriză, va urma apoi un inedit program de încălzire de o jumătate de oră susţinut de Ars Nova Oradea, centru de fitness condus de Teodora Lăzurean.

Primul start al crosului va avea loc de la ora 12. "Ceea ce ne propunem și dorim este să promovăm ideea de mişcare şi implicit de sănătate. Acţiunea este diversificată, pentru că pe lângă concurs avem şi alte activităţi, dar şi invitate speciale din lumea atletismului", a declarat Simona Kadas,

În cadrul programului va fi prezentat un aparat de ultimă generaţie în fitnees "Zero Runner", care reduce la minimum presiunea asupra articulaţiilor. 

La final, primele trei clasate de  la fiecare categorie vor primi medalii, cupe şi produse cosmetice, iar primele 200 de înscrise în concurs vor primi câte un tricou.

Cât privește cele două invitate speciale la Crosul Femeilor, acestea sunt fostele mari atlete Fiţa Lovin şi Natalia Andrei Mărăşescu, multiple medaliate la competiţii oficiale europene şi mondiale.

Campioană mondială la cros Fița Lovin a fost şi medaliată cu bronz în 1984 la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în proba de 800 de metri. La rândul ei, Natalia Mărăşescu a fost campioană europeană la 1500 şi 3000 de metri şi a participat la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, şi la cele din 1980, de  la Moscova.