Potrivit datelor de la Biroul Electoral Municipal, până la ora 16, doar 13,46% dintre orădenii înscrişi pe liste au votat la referendumul privind unirea cu Sînmartinul. Până la ora 16, la secţiile de votare din oraş s-au dus, aşadar, 25.374 de orădeni.

Procentul este, totuşi, mai ridicat decât la referendumul din 10 mai, când, până la aceeaşi oră, numai 10,68% dintre cetăţenii de pe liste se prezentaseră la urne. 

Duminică, până la ora 10 la urne se prezentaseră 3,28% din populaţia cu drept de vot, iar până la ora 13 procentul crescuse la 9,50%.

Dacă trendul de creştere a prezenţei la vot se va păstra până la închiderea urnelor, cel mai probabil nici cel de-al doilea referendum nu va aduna cvorumul necesar pentru a fi validat.

Pe de altă parte, ziua de 14 iunie este una caniculară în Oradea, cu temperaturi ce au depăşit 33 de grade Celsius. După prânz, orădenii nu au prea ieşit din case, iar cei care au făcut-o au preferat parcurile şi zonele de agrement. În acest context, este de aşteptat ca prezenţa la urne să crească odată cu apropierea serii.

Pentru ca referendumul să fie valabil şi în Oradea, este necesar să se prezinte la urne cel puţin 30% din populaţia cu drept de vot a oraşului, adică 56.825 de cetăţeni din totalul de 189.416 de persoane trecute în listele electorale, iar cel puţin jumătate plus unul să voteze DA.