Cu două săptămâni înainte de debutul admiterii la studii de doctorat, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat distribuirea celor 15 locuri bugetate la cele şase şcoli doctorale.

Astfel, la Ştiinţe Inginereşti sunt disponibile 3 locuri finanţate şi 10 cu taxă, la Ştiinţe Sociale 2 bugetate şi 5 cu taxă, la Ştiinţe Biomedicale 3 bugetate şi 21 cu taxă, la Geografie 3 bugetate şi 12 cu taxă, la Istorie 2 finanţate şi 13 cu taxă, iar la Filologie 2 finanţate şi 4 cu taxă.

Calendarul admiterii la doctorat al Universităţii din Oradea prevede că până pe 20 septembrie se face înscrierea pentru examenul de competenţă lingvistică şi susţinerea acestuia la Facultatea de Litere. Între 12 şi 24 septembrie are loc înscrierea pentru admiterea la doctorat (Secretariatul pentru Studiile Universitare de Doctorat, Biblioteca Universităţii, etajul IV), iar între 25 şi 28 septembrie va avea loc colocviul de admitere la facultăţile care au domenii de doctorat, conform programului afişat la fiecare decanat.

Taxa pentru susţinerea testului de limbă este de 150 de lei pentru candidaţii angajaţi ai Universităţii din Oradea, respectiv 170 de lei pentru cei care nu sunt salariaţi ai instituţiei. Taxa de înscriere la examenul de doctorat este de 100 de lei pentru candidaţii angajaţi ai Universităţii şi de 200 de lei pentru cei care nu au acest statut, iar taxa de înmatriculare este de 100 de lei.