Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, colonelul Sorin Caba, a anunţat miercuri o veste bună pentru toţi bihorenii: SMURD Bihor va avea, începând din această săptămână, un parc auto complet înnoit.

Caba a declarat că joi va recepţiona de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şapte ambulanţe noi, care vor fi folosite la intervenţiile de prim-ajutor calificat ale medicilor şi paramedicilor SMURD. "Cu aceste şapte autospeciale, vom avea exclusiv maşini noi, pentru că am primit anul acesta şi la sfârşitul anului trecut trei maşini noi pentru prim-ajutor calificat şi două TIM-uri (n.r. autospeciale de terapie intensivă mobilă). Aşadar, în total, avem zece echipaje de prim-ajutor şi două TIM-uri, toate noi", a declarat şeful ISU Crişana.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD Bihor, cea mai veche autospecială cu care medicii şi paramedicii intervin este din 2008 şi a fost cumpărată de Consiliul Judeţean Bihor. Odată ce cele şapte ambulanţe noi ajung în curtea ISU Crişana, toate ambulanţele vechi ale SMURD Bihor vor fi trase pe dreapta.

"Unele vor fi reparate şi vor constitui o rezervă, iar pe cele pentru care s-ar impune cheltuieli foarte mari de mentenanţă şi de reparaţii probabil că le vom casa", a precizat şi colonelul Caba.

Dr. Borcea a adăugat că, la nivel naţional, se doreşte înfiinţarea unor puncte regionale de rezervă, unde să fie "parcate" toate autospecialele SMURD şi ISU care nu mai sunt folosite, dar care sunt funcţionale. "Vor fi folosite în regiune, în cazul în care pică din maşinile vechi", a precizat coordonatorul SMURD Bihor.