Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, sâmbătă, notele luate de profesorii bihoreni la examenul de definitivare în învăţământ. Astfel, din cei 365 de profesori bihoreni înscrişi, doar 184 au şi promovat, luând minim nota opt.

Examenul propriu zis a fost susţinut de 328 de candidaţi, deoarece 19 s-au retras, 15 au absentat, iar trei educatoare au fost eliminate pe motiv că au încercat să copieze. 17 profesori din rândul celor care au susţinut proba au luat note mai mici de 5, iar 23 au note între 5 şi 5.99. 80 de cadre didactice au avut note între 6 şi 6.99, în timp ce alţi 23 au avut note între 7 şi 7.99. O lucrare a fost anulată, motivele nefiind comunicate de centrul de corectare.

Dintre profesorii care au promovat examenul, 148 au note între 8 şi 8,99, 34 între 9 şi 9.99, iar doi candidaţi au luat nota 10: profesoara de educaţie fizică Istrate Mădălina şi profesoara de franceză Miron Gabriela.

La polul opus se află o profesoară de matematică ce a luat cea mai mică notă din judeţ, 1,8. De asemenea, o învăţătoare a luat nota 2,3.

În aceste condiţii, rata de promovare din judeţul Bihor, înainte de contestaţii, esre de 56.26%.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinut pot depune contestaţii sâmbătă şi duminică, la Liceul Teologic Penticostal Betel, rezultatele finale urmând să fie afişate în data de 24 iulie.

Examenul de definitivat este obligatoriu pentru cadrele didactice cu minim un an vechime în învăţământ. Cei care au o vechime de 5 ani, nu mai pot rămâne la catedră dacă nu promovează examenul.